Zum Hauptinhalt
Textseite

Αξιολόγηση στην οργάνωσή σας

Abschlussbedingungen


Άσκηση


Η εκτίμηση κινδύνου της επεξεργασίας δεν αποτελεί συνήθως ευθύνη της διαχείρισης του έργου ή εκείνων που εμπλέκονται στο έργο. Ωστόσο, είναι λογικό να είμαστε σαφείς σχετικά με τους κινδύνους των επιμέρους πράξεων επεξεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα από τους υπεύθυνους, εάν είναι απαραίτητο.


Βήμα 1

Πάρτε τη λίστα με την επεξεργασία δεδομένων από τις προηγούμενες ενότητες του μαθήματος και πραγματοποιήστε μια ανάλυση κινδύνου των δεδομένων που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία.

  1. Ελέγξτε μεμονωμένες δραστηριότητες επεξεργασίας στο έργο ή στην εταιρεία σας.
  2. Πραγματοποιήστε μια ανάλυση κατωφλίου ταξινομώντας τις εργασίες επεξεργασίας στον πίνακα κινδύνου.


Βήμα 2

Προσδιορίστε τις επεξεργασίες υψηλού κινδύνου, τις λεγόμενες «ριψοκίνδυνες» επεξεργασίες. Όλες οι επεξεργασίες που έχετε εισαγάγει σε κίτρινα ή πορτοκαλί πεδία θεωρούνται ριψοκίνδυνες. 

  1. Μιλήστε στα αρμόδια τμήματα ή άτομα σχετικά με τους κινδύνους που εντοπίστηκαν.
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχουν εφαρμοστεί και τεκμηριωθεί κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων. 

Βήμα 3

Όλες οι επεξεργασίες που έχετε εισαγάγει στα κόκκινα πεδία θεωρούνται κρίσιμες επεξεργασίες. Οι κίνδυνοι εδώ είναι τόσο υψηλοί, που είναι απολύτως απαραίτητη μια εντατική επανεξέταση όλων των πτυχών της επεξεργασίας δεδομένων. Κατά κανόνα, η επεξεργασία τέτοιων δεδομένων απαιτεί νομική υποστήριξη, προκειμένου να εφαρμοστούν και να τεκμηριωθούν επαρκή προστατευτικά μέτρα. Σε αυτήν την περίπτωση μιλήστε επειγόντως με τους υπεύθυνους στον οργανισμό σας.