Zum Hauptinhalt
Textseite

Τελική αξιολόγηση

Abschlussbedingungen

Σε αυτή την άσκηση, θα αποκτήσετε μια σταδιακή επισκόπηση της κατάστασης προστασίας δεδομένων του οργανισμού του έργου σας.  


Ρίξτε μια ματιά στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο έργο σας και αξιολογήστε την.

  • Είναι επαρκή τα μέτρα ασφαλείας; Είναι κατάλληλα για το επίπεδο προστασίας των δεδομένων;
  • Χρειάζεται να ενημερώσετε τα μεμονωμένα υποκείμενα των δεδομένων για την επεξεργασία των δεδομένων τους ή να λάβετε τη συγκατάθεσή τους; 

Τελικά, πρέπει να αποφασίσετε μόνοι/ες σας αν ο κίνδυνος χρήσης μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι αποδεκτός για τον επιδιωκόμενο σκοπό και αν χρειάζεται να υιοθετηθούν περαιτέρω κανονισμοί ασφαλείας.
Εάν νιώθετε ανασφάλεια, ζητήστε υποστήριξη από τον οργανισμό σας ή τους οργανισμούς-εταίρους. Οι υπεύθυνοι προστασίας δεδομένων και τα τμήματα πληροφορικών συστημάτων είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε αυτές τις εκτιμήσεις, καθώς και εξειδικευμένα τμήματα που έχουν καλή εικόνα για το είδος των σχετικών δεδομένων, όπως π.χ. τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού, το λογιστήριο, οι διοργανωτές μαθημάτων,...



Συμβουλή

Αν έχετε αμφιβολίες, τεκμηριώστε τις σκέψεις και τις αποφάσεις σας. Σε περίπτωση συμβάντος που αφορά την ιδιωτική ζωή ή επιθεώρησης από αρχή προστασίας δεδομένων, μπορείτε να αποδείξετε ότι έχετε αντιμετωπίσει τους όποιους κινδύνους.