Zum Hauptinhalt
Textseite

Ορισμός των «Προσωπικών Δεδομένων»

Abschlussbedingungen

Άρθρο 4 - ΓΚΠΔ - Ορισμοί

Για τους σκοπούς του παρόντος κανονισμού νοούνται ως:  

  1. «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα»: κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου,
  2. [...]


Τι σημαίνει αυτό;

Όταν σκεφτόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, αρχικά σκεφτόμαστε πράγματα όπως το όνομα, η ημερομηνία γέννησης, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή η ταχυδρομική διεύθυνση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ, κάθε δεδομένο που επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με ένα πρόσωπο είναι δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Επομένως, σε αυτά περιλαμβάνονται και δεδομένα ταυτοποίησης, όπως αριθμοί πελατών, αριθμοί ασφάλισης ή αριθμοί φορολογικού μητρώου.

Πηγή: Jan στο Pixabay

Με την ευρύτερη έννοια θα μπορούσατε να αναρωτηθείτε αν μια προσωπική κούπα καφέ στο γραφείο αποτελεί ένα εξατομικευμένο δεδομένο. Το μέγεθος της κούπας ή ένα ρητό που είναι τυπωμένο πάνω της θα μπορούσε να επιτρέψει την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την ταυτότητα του ατόμου που την κατέχει. Φυσικά, αυτή η ιδέα είναι πολύ τραβηγμένη, αλλά δείχνει πόσο εκτεταμένη είναι η ιδέα πίσω από τον ΓΚΠΔ.