Zum Hauptinhalt
Textseite

Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας

Abschlussbedingungen

Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή 

Άρθρο 77 ΓΚΠΔ


Εκτός από τον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων (ΕΕΠΔ), υπάρχει τουλάχιστον μία εθνική εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων ή εθνικός υπεύθυνος προστασίας δεδομένων σε κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Οι αρχές προστασίας δεδομένων έχουν καθήκον να ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις στον τομέα της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Παρέχουν κατάλληλες συμβουλές για θέματα προστασίας δεδομένων και αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής για τα υποκείμενα των δεδομένων, τους υπεύθυνους και τις καταγγελίες. 

Ορισμένες εποπτικές αρχές παρέχουν ήδη ένα ηλεκτρονικό έντυπο καταγγελίας στον ιστότοπό τους για το σκοπό αυτό. Ανεξάρτητα από αυτό έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε για μεμονωμένες διαδικασίες επεξεργασίας, οργανισμούς, φορείς και εταιρείες. Στη συνέχεια, η αρχή προστασίας δεδομένων υποχρεούται να διερευνήσει την καταγγελία μας.

Τα καθήκοντα των αρχών προστασίας δεδομένων επεξηγούνται στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: https://commission.europa.eu/law/law-topic/data-protection/reform/rules-business-and-organisations/enforcement-and-sanctions/enforcement/what-role-data-protection-authority_el/law-topic/data-protection/reform/rules-business-and-organisations/enforcement-and-sanctions/enforcement/what-role-data-protection-


Άσκηση:

Μάθετε ποια εθνική αρχή είναι υπεύθυνη για εσάς και πώς μπορεί να υποβληθεί μια καταγγελία για την προστασία δεδομένων. 

Website Screenshot of the European Data Protection Supervisor

Στιγμιότυπο ιστοσελίδας edps.europa.eu του Ευρωπαίου Επόπτη Προστασίας Δεδομένων