Zum Hauptinhalt
Textseite

Επεξεργασία δεδομένων συμμετεχόντων/ουσών

Abschlussbedingungen

Απαιτείται νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης, νομική βάση θεωρείται συνήθως η σύμβαση που συνάπτετε ως πάροχος κατάρτισης με τους συμμετέχοντες/ουσες ή οι Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις σας, τους οποίους οι συμμετέχοντες/ουσες αποδέχονται κατά την εγγραφή σε πρόγραμμα κατάρτισης.  

Αυτό σας δίνει την άδεια να επεξεργάζεστε τα δεδομένα των συμμετεχόντων/ουσών για τη διάρκεια του προγράμματος κατάρτισης. 

Βεβαίως ισχύει και εδώ η αρχή της ελαχιστοποίησης των δεδομένων: μπορείτε να συλλέγετε και να επεξεργάζεστε μόνο τα δεδομένα των συμμετεχόντων/ουσών που είναι απαραίτητα για την υλοποίηση της κατάρτισης.

Και ποια είναι αυτά συγκεκριμένα; 

  • Στοιχεία επικοινωνίας: Μπορείτε να υποστηρίξετε ότι χρειάζεστε τα στοιχεία επικοινωνίας των συμμετεχόντων/ουσών προκειμένου να επικοινωνήσετε μαζί τους για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα κατάρτισης ή για να τους παράσχετε άλλες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την κατάρτιση. 
  • Προσωπικά δεδομένα: Για να εκπληρώσετε τη σύμβαση, θα χρειαστείτε φυσικά ορισμένα προσωπικά δεδομένα. Ονοματεπώνυμο και διεύθυνση για την τιμολόγηση και, εάν είναι απαραίτητο, περαιτέρω δεδομένα για την τιμολόγηση ή για την έκδοση του πιστοποιητικού κατάρτισης. 

Ανεξάρτητα από αυτό, τα δεδομένα ενδέχεται να συλλέγονται αυτόματα μέσω της συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης. Σε περίπτωση διαδικτυακού σεμιναρίου, συλλέγονται δεδομένα τεχνικής χρήσης και ενδεχομένως δεδομένα επικοινωνίας. Πρόκειται πιθανόν για πληροφορίες που δεν χρειάζεστε ή δεν αναλύετε εσείς οι ίδιοι, αλλά οι οποίες παράγονται αποκλειστικά μέσω της χρήσης των αντίστοιχων τεχνικών πλατφορμών. Οφείλετε επίσης να ενημερώνετε τους συμμετέχοντες/ουσες για τη συγκεκριμένη επεξεργασία δεδομένων.

Πηγή: Maicon Fonseca Zanco στο Pixabay