Zum Hauptinhalt
Textseite

Χρήση παρόχων υπηρεσιών

Abschlussbedingungen

Οι οργανισμοί-εταίροι μπορούν να είναι υπεύθυνοι για επιμέρους τομείς του έργου. Εάν, για παράδειγμα, αποφασιστεί η ανταλλαγή δεδομένων μέσω μιας πλατφόρμας ως υπηρεσία νέφους (Cloud Platform), ο οργανισμός-εταίρος που παρέχει την πλατφόρμα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία της σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων. Διασφαλίζει ότι έχουν εφαρμοστεί επαρκή τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και ότι η χρήση της πλατφόρμας συμμορφώνεται με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων. 

Όταν χρησιμοποιούνται εξωτερικοί πάροχοι υπηρεσιών, περιλαμβάνεται και η σύμβαση εκτέλεσης επεξεργασίας δεδομένων και, εάν είναι απαραίτητο, η εκτίμηση κινδύνου (βλ. μάθημα «Αρχές προστασίας δεδομένων > Τα δικαιώματά μου, οι υποχρεώσεις μου»).



Άσκηση

 Δημιουργήστε έναν κατάλογο παρόχων υπηρεσιών και on line υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε στο πλαίσιο του έργου σας. Ποιος είναι υπεύθυνος στον οργανισμό σας για τη διαχείριση των υπηρεσιών; Ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των συμβάσεων; Διευκρινίστε εάν απαιτείται σύμβαση εκτέλεσης επεξεργασίας δεδομένων για τους επιμέρους παρόχους υπηρεσιών και εάν αυτή υπάρχει ήδη.