Zum Hauptinhalt
Textseite

Κρίσιμα δεδομένα

Abschlussbedingungen

Σε αυτή την άσκηση, θα αποκτήσετε μια σταδιακή επισκόπηση της κατάστασης προστασίας δεδομένων του οργανισμού του έργου σας.  



Αξιολογήστε τώρα πόσο κρίσιμα είναι τα δεδομένα που υφίστανται επεξεργασία στο έργο. 


Θυμηθείτε ότι οι επαγγελματικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εταίρων του έργου μπορεί να μην είναι κρίσιμες εάν δημοσιεύονται στον ιστότοπο του οργανισμού, για παράδειγμα. Οι ιδιωτικές διευθύνσεις ή τα στοιχεία επικοινωνίας των συμμετεχόντων/ουσών, από την άλλη πλευρά, είναι σίγουρα πιο κρίσιμα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη προσοχή. Από τη στιγμή που πρόκειται για τις λεγόμενες «ειδικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», αυτά δεν θα πρέπει να υποβάλλονται σε καμία περίπτωση σε επεξεργασία χωρίς να ζητείται η γνώμη του υπεύθυνου προστασίας δεδομένων.



Επανάληψη των «ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». 

Το άρθρο 9 του ΓΚΠΔ ορίζει τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την «επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται δεδομένα που αποκαλύπτουν «τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις ή τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση», καθώς και γενετικά δεδομένα, βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα που αφορούν την υγεία ή δεδομένα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή ή τον γενετήσιο προσανατολισμό φυσικού προσώπου. Η επεξεργασία τέτοιων δεδομένων απαγορεύεται αρχικά από τον ΓΚΠΔ και είναι δυνατή μόνο υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.