Zum Hauptinhalt
Textseite

Λογισμικό ανοικτού κώδικα

Abschlussbedingungen

Ανοιχτού-τι;

Ο ανοικτός κώδικας αναφέρεται σε λύσεις λογισμικού, των οποίων ο πηγαίος κώδικας είναι δημόσιος και αναπτύσσεται περαιτέρω από μεγάλο αριθμό εταιρειών ή ατόμων. Αυτή η αρχή καθιστά το λογισμικό ανοικτού κώδικα ιδιαίτερα σταθερό και αξιόπιστο. Επιπλέον, η χρήση λύσεων λογισμικού ανοικτού κώδικα είναι γενικά φθηνότερη ή ακόμη και δωρεάν.

Υπάρχουν αντίστοιχες λύσεις ανοικτού κώδικα για όλες σχεδόν τις εφαρμογές. Το πλεονέκτημα είναι ότι οι περισσότερες εφαρμογές μπορούν να λειτουργήσουν δωρεάν στο εσωτερικό υλικό του οργανισμού. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός διατηρεί τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων που επεξεργάζεται το σύστημα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι, εάν τα συστήματα λογισμικού που χρησιμοποιούνται λειτουργούν εσωτερικά, ο ίδιος ο οργανισμός είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων. 

Εάν ο οργανισμός σας δεν διαθέτει δικό του τεχνολογικό τμήμα με την κατάλληλη τεχνογνωσία, μπορείτε ακόμα και να νοικιάσετε εφαρμογές ανοικτού κώδικα ως έτοιμη λύση. Απλώς πληκτρολογήστε την επιθυμητή υπηρεσία και τη λέξη «φιλοξενία» σε μια μηχανή αναζήτησης. Συνήθως θα βρείτε παρόχους που προσφέρουν την υπηρεσία έναντι αμοιβής.