Zum Hauptinhalt
Textseite

Διαχείριση έργου

Abschlussbedingungen

Προγραμματισμός έργου και διαχείριση εργασιών

Ένα σημαντικό κομμάτι της διαχείρισης έργου είναι η διαχείριση των εργασιών. Κατά κανόνα γίνεται επεξεργασία μόνο των ονομάτων και των επαγγελματικών διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του προσωπικού του έργου. Εφόσον δεν αποθηκεύονται άλλα προσωπικά δεδομένα στις εργασίες, οι δραστηριότητες αυτές δεν είναι ουσιαστικά κρίσιμες. 

Ακολουθούν ορισμένες λύσεις που χρησιμοποιούνται στη διαχείριση έργων. Η χρωματική σήμανση υποδεικνύει το αν η λύση είναι μη κρίσιμη από άποψη προστασίας δεδομένων (πράσινο) ή αν υπάρχουν παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη χρήση της (πορτοκαλί-κόκκινο). 


Διαχείριση έργου 

🟢 ProWorkflow: Ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης έργου. Εταιρεία με έδρα τη Νέα Ζηλανδία και προσφέρει ολοκληρωμένη τεκμηρίωση των εφαρμοζόμενων μέτρων προστασίας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της DPA. (https://proworkflow.com/)

🟢🟡Διαχείριση εργασιών μέσω εγγράφων, όπως λίστες του Excel: Εξαρτάται από το πού αποθηκεύονται τα έγγραφα. Συνεπώς, πρέπει να διενεργείται αξιολόγηση της προστασίας των δεδομένων από τη λύση που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση αρχείων.  

🟡 Λύσεις της Microsoft, όπως το MS Projects ή το MS ToDos: Όσον αφορά τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων, δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την χρήση αμερικάνικων παρόχων υπηρεσιών. Στην περίπτωση της Microsoft, ωστόσο, συνιστάται επειγόντως να ελέγξετε και να προσαρμόσετε καταλλήλως τη διάρθρωση των υπηρεσιών της Microsoft σε επίπεδο διαχειριστή. 

🟡 Planview:Ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης έργου. Εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια (ΗΠΑ), αλλά προσφέρει ολοκληρωμένη τεκμηρίωση των εφαρμοζόμενων μέτρων προστασίας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της DPA. (https://www.planview.com/


Διαχείριση εργασιών

🟢 Το Easynote είναι μια σουηδική σουίτα επιχειρηματικού λογισμικού που προσφέρει διαχείριση εργασιών καθώς και λειτουργία ημερολογίου και διαχείριση εγγράφων και αρχείων. (https://easynote.com/)

🟢 Το Taiga είναι επίσης μια λύση ανοικτού κώδικα που λειτουργεί από μια ισπανική εταιρεία. (https://taiga.io/)

🟢 Το WeKan είναι μια λύση ανοικτού κώδικα. Το WeKan το διαχειρίζεται μια εταιρεία από τη Φινλανδία. (https://wekan.github.io/)

🟡 Το Trello είναι ένα από τα πιο γνωστά εργαλεία εργασιών και ανήκει πλέον στην αυστραλιανή εταιρεία Atlassian. (https://trello.com/)

Αυτά είναι μόνο μια μικρή επιλογή εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση έργων. Η λίστα δεν διεκδικεί καμία αξίωση πληρότητας και δεν αποτελεί σύσταση. Η λίστα παρέχει απλώς μια ένδειξη για την αξιολόγηση από την άποψη της προστασίας των δεδομένων. Δεν λαμβάνουμε καμία υποστήριξη από τις εταιρείες που παρατίθενται εδώ.


Περαιτέρω πληροφορίες

Λίστα επιπλέον εργαλείων στο wiki του έργου CUMILA: