Zum Hauptinhalt
Textseite

Επεξεργαστείτε περιεχόμενο από κοινού

Abschlussbedingungen

Κοινή εργασία σε ψηφιακό περιεχόμενο

Η συνεργασία στο πλαίσιο ενός έργου μπορεί να λάβει πολλές μορφές. Πολλά έγγραφα δημιουργούνται σε αποθετήρια αρχείων και μπορούν να τεθούν σε επεξεργασία απευθείας από τα μέλη της ομάδας με τη βοήθεια διαδικτυακών εργαλείων (βλ. προηγούμενη σελίδα). Υπάρχουν και άλλες λύσεις που έχουν αναπτυχθεί για συγκεκριμένους σκοπούς συνεργασίας σε έργα και υποστηρίζουν τις ομάδες έργου στη δουλειά τους.

Ακολουθούν ορισμένες λύσεις για διαφορετικούς σκοπούς:


Συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών

🟢 Το Etherpad είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εργαστείτε από κοινού σε απλά έγγραφα. (https://etherpad.org/)

🟢 Το ZUMPad έχει παρόμοιο εύρος λειτουργιών με το Etherpad και είναι ένα εργαλείο ανοικτού κώδικα από το Centre for Educational Media on the Internet e.V. (ZUM) και είναι διαθέσιμο μόνο στα γερμανικά. (https://zumpad.zum.de/)

🟡 Το Padlet είναι μια λύση με την οποία μπορούν να συγκεντρωθούν πληροφορίες από κοινού σε έναν ψηφιακό πίνακα. Το Padlet είναι πολύ διαφανές στην τεκμηρίωση προστασίας δεδομένων του, αλλά συνεργάζεται επίσης με διάφορους υπεργολάβους από διάφορες χώρες (μεταξύ των οποίων η Microsoft και η Google). (https://padlet.com/)


Ψηφιακοί πίνακες

🟢 Το Conceptboard είναι ένας εναλλακτικός ψηφιακός πίνακας από τη Γερμανία. (https://conceptboard.com/)

🟢 Το Flinga είναι ένας δωρεάν ψηφιακός πίνακας από τη Φινλανδία. Σε σύγκριση με το Conceptboard και το Miro έχει πολύ λιγότερες λειτουργίες, είναι όμως κατάλληλο για εργασία με άτομα με λίγες γνώσεις πληροφορικής. (https://flinga.fi/

🟡 Το Miro είναι πιθανώς η πιο γνωστή λύση ψηφιακού πίνακα με έδρα τις ΗΠΑ. Όσον αφορά τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων, δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την χρήση αμερικάνικων παρόχων υπηρεσιών. Παρ' όλα αυτά, τα προσωπικά δεδομένα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα ευαισθησία.  (https://miro.com/)  

Αυτή είναι μόνο μια μικρή επιλογή εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτόν τον τομέα. Η λίστα δεν διεκδικεί καμία αξίωση πληρότητας και δεν αποτελεί σύσταση. Η λίστα παρέχει απλώς μια ένδειξη για την αξιολόγηση από την άποψη της προστασίας των δεδομένων. Δεν λαμβάνουμε καμία υποστήριξη από τις εταιρείες που παρατίθενται εδώ.


Περαιτέρω πληροφορίες
Λίστα εργαλείων στο wiki του έργου CUMILA: