Zum Hauptinhalt
Textseite

Κανάλια διάδοσης

Abschlussbedingungen

Για την προώθηση χρησιμοποιούνται διάφορα μέσα ενημέρωσης και κανάλια διάδοσης. Από την άποψη της προστασίας των δεδομένων, μόνο η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων έχει σημασία. Στο πλαίσιο ενός έργου, αυτό θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα:

  • Όνομα των συμμετεχόντων/ουσών στο έργο
  • Όνομα των συγγραφέων των εγγράφων και των αποτελεσμάτων του έργου
  • Στοιχεία επικοινωνίας των υπευθύνων επικοινωνίας
  • Φωτογραφίες, βιντεο και ηχογραφήσεις ατόμων

Κατά την ακόλουθη εξέταση των καναλιών, υποθέτουμε ότι τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν ενημερωθεί για την επεξεργασία, έχουν συναινέσει στη δημοσίευση και η επεξεργασία είναι νόμιμη. 



Δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες

🟢 Η ιστοσελίδα σας: Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας αποτελεί γενικά ευθύνη του οργανισμού σας. Εάν ο πάροχος υπηρεσιών με τον οποίο είναι αποθηκευμένος η ιστοσελίδα εδρεύει στην ΕΕ και έχει συναφθεί σύμβαση εκτέλεσης επεξεργασίας δεδομένων, η χρήση αυτού του καναλιού είναι γενικά ασφαλής.

🟢 EPALE (Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εκπαίδευση ενηλίκων στην Ευρώπη): Η EPALE είναι η ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την εκπαίδευση ενηλίκων στην Ευρώπη. Η ιστοσελίδα υπόκειται στα πρότυπα του ΓΚΠΔ. (https://epale.ec.europa.eu/) .

🟢🟡 Εξωτερικές ιστοσελίδες: Κατά τη δημοσίευση σε εξωτερικές ιστοσελίδες (π.χ. εξειδικευμένα άρθρα σε εκπαιδευτικές ή ερευνητικές πύλες), η αξιολόγηση της προστασίας των δεδομένων εξαρτάται κυρίως από τη θέση του φορέα εκμετάλλευσης της ιστοσελίδας και τα πρότυπα επεξεργασίας δεδομένων του.


Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

🟢🟡 Το Mastodon είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ανοικτού κώδικα με μια σειρά λειτουργιών συγκρίσιμων με το X. Σε αντίθεση με τις γνωστές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, το δίκτυο δεν ανήκει σε κάποια εμπορική εταιρεία, αλλά αποτελείται από ανεξάρτητα μικρά δίκτυα που σχηματίζουν μαζί ένα μεγάλο δίκτυο. Καθοριστικός παράγοντας για την αξιολόγηση της προστασίας των δεδομένων είναι ο διακομιστής που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στο δίκτυο και οι εγγυήσεις προστασίας των δεδομένων που παρέχει ο φορέας εκμετάλλευσης του διακομιστή. Κατά βάση, τίποτα δεν εμποδίζει την χρήση της πλατφόρμας.

.

🟡 Μαζί με το WhatsApp, το Faceboook & το Instagram ανήκουν στον όμιλο Meta Group. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στις ΗΠΑ. Κατά βάση, τίποτα δεν εμποδίζει την χρήση των πλατφορμών από αυτή την άποψη, αλλά υπάρχει έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά την επεξεργασία δεδομένων και τους ακριβείς σκοπούς της επεξεργασίας.   

🟡 Το LinkedIn είναι ένα επαγγελματικό δίκτυο που εξαγοράστηκε πριν από μερικά χρόνια από τη Microsoft. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στις ΗΠΑ. Κατά βάση δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την χρήση των πλατφορμών από αυτή την άποψη, αλλά υπάρχει έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά την επεξεργασία δεδομένων και τους ακριβείς σκοπούς της επεξεργασίας. 

🟡 X (πρώην Twitter): Το Twitter αγοράστηκε από τον Elon Musk και μετονομάστηκε σε X στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στις ΗΠΑ. Κατά βάση τίποτα δεν εμποδίζει την χρήση των πλατφορμών από αυτή την άποψη, αλλά υπάρχει έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά την επεξεργασία δεδομένων και τους ακριβείς σκοπούς της επεξεργασίας.

🟡🔴 Το TikTok ανήκει στην εταιρεία ByteDance, η οποία έχει την έδρα της στην Κίνα. Δεν υπάρχει απόφαση επάρκειας για τη χώρα αυτή και δεν είναι και εδώ σαφές σε ποιο βαθμό και για ποιους σκοπούς η εταιρεία επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Η δημοσίευση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο TikTok θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο.  


Προσοχή «plug-in» (επέκταση)!

Πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν πρόσθετα που σας επιτρέπουν να ενσωματώσετε περιεχόμενο μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον δικό σας ιστότοπο. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά τα πρόσθετα μεταφέρουν τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του ιστότοπου στις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μόλις ανοίξουν έναν ιστότοπο. Εάν χρησιμοποιείτε τέτοια πρόσθετα, πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι επισκέπτες του ιστότοπου ενημερώνονται για την επεξεργασία και έχουν τη δυνατότητα να μην συναινέσουν στην επεξεργασία.