Zum Hauptinhalt
Textseite

Η έννοια της διαγραφής

Abschlussbedingungen

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Στην πράξη, η δημιουργία της έννοιας της διαγραφής έχει αποδειχθεί αποτελεσματική. Οι κατηγορίες δεδομένων που υφίστανται επεξεργασία στη δική σας εταιρεία καταγράφονται πρώτα σε έναν πίνακα. Στη συνέχεια εισάγονται σε άλλη στήλη, όταν ο σκοπός για τον οποίο συλλέχθηκαν αρχικά τα δεδομένα δεν ισχύει πλέον (π.χ. «με την ολοκλήρωση του έργου»). Πρόσθετοι νόμοι ή κανονισμοί μπορούν πλέον να παρατίθενται σε πρόσθετες στήλες που απαιτούν τη συνεχή αποθήκευση των δεδομένων. Τέλος, ορίζεται ένας κανόνας διαγραφής για κάθε κατηγορία δεδομένων: Ποιος διαγράφει τα δεδομένα, πώς και πότε;


Άσκηση

Πότε, πώς και από ποιον διαγράφονται τα δεδομένα στον οργανισμό σας; Υπάρχει έννοια διαγραφής; Ο υπεύθυνος προστασίας δεδομένων του οργανισμού σας θα πρέπει να μπορεί να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση.



Η δημιουργία της έννοιας της διαγραφής ή η διαγραφή δεδομένων επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό και όχι μόνο το μεμονωμένο έργο. Συνεπώς, η ευθύνη ανήκει στη διοίκηση του οργανισμού σας. Ως διαχειριστής/τρια έργου ή συμμετέχων/ουσα στο έργο, δεν είστε υπεύθυνοι/ες για τη δημιουργία της έννοιας της διαγραφής. Εάν το έργο σας έχει ως αποτέλεσμα ειδικές απαιτήσεις σχετικά με τη διαγραφή δεδομένων, θα πρέπει να ενημερώσετε τους υπεύθυνους.

Κατά κανόνα, η έννοια της διαγραφής ορίζει επίσης ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαγραφή μεμονωμένων δεδομένων. Αυτοί είναι συχνά οργανωτικοί τομείς όπως το τμήμα εσωτερικών πληροφοριακών συστημάτων ή το τμήμα ανθρώπινων πόρων. 

Εάν δεν υπάρχει προς το παρόν η έννοια της διαγραφής στον οργανισμό σας, θα πρέπει να το προτείνετε στα αρμόδια τμήματα.. 



Πρότυπα και έγγραφα

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έννοια της διαγραφής μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Σύνεργα και εργαλεία»