Zum Hauptinhalt
Textseite

Δικαιώματα χρήσης και πνευματικά δικαιώματα

Abschlussbedingungen

Κατά τη χρήση υλικού εικόνας και βίντεο, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και χρήσης. Αν και δεν πρόκειται για ζήτημα προστασίας δεδομένων, ενδέχεται, ωστόσο, να επιβληθούν κυρώσεις.


Πνευματικά δικαιώματα και δικαίωμα χρήσης

Όποιος βγάζει μια φωτογραφία είναι ο δημιουργός της και επομένως κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας αυτής. Εάν άλλοι άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη φωτογραφία, ο δημιουργός μπορεί να τους μεταβιβάσει το δικαίωμα χρήσης. Αυτό εξουσιοδοτεί το άτομο να χρησιμοποιήσει και να δημοσιεύσει τη φωτογραφία. Μπορείτε, για παράδειγμα, να αγοράσετε δικαιώματα χρήσης από μεγάλες βάσεις δεδομένων εικόνων. Εκεί δεν αγοράζετε τις ίδιες τις φωτογραφίες, αλλά αποκτάτε το δικαίωμα χρήσης. Τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν πάντα στον φωτογράφο.


Δικαίωμα στη φωτογραφία σας 

Εάν στη φωτογραφία απεικονίζονται άνθρωποι, έχουν «δικαίωμα στη φωτογραφία τους». Αυτό σημαίνει ότι η φωτογραφία δεν μπορεί να δημοσιευτεί χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Φροντίστε να τηρείτε την εθνική νομολογία ως προς αυτό το θέμα.

Εάν τραβήξετε εσείς οι ίδιοι φωτογραφίες σε μια εκδήλωση και έχετε λάβει τη συγκατάθεση των απεικονιζόμενων προσώπων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωτογραφία χωρίς κανένα πρόβλημα. Εάν τραβήξετε μια φωτογραφία από μια βάση δεδομένων εικόνων, πρέπει να βασιστείτε στο ότι ο φωτογράφος έχει λάβει τη συγκατάθεση των εικονιζόμενων προσώπων.  



Περαιτέρω πληροφορίες

Τα πνευματικά δικαιώματα και τα δικαιώματα χρήσης δεν αποτελούν θέμα προστασίας δεδομένων. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το θέμα αυτό, σας προτείνουμε το δωρεάν ενημερωτικό υλικό από το έργο μας «CUMILA»: 

Λήψη της ενότητας 3 - Αναζήτηση πληροφοριών και διαμόρφωση γνώμης  


Πηγή: Clker-Free-Vector-Images στο Pixabay