Zum Hauptinhalt
Textseite

Δηλώσεις περί απορρήτου

Abschlussbedingungen

Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μόνο για την παρουσίαση περιεχομένου και δεν χρησιμοποιείτε διαδραστικά στοιχεία, στα οποία οι χρήστ(ρι)ες εισάγουν προσωπικά δεδομένα, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη από την άποψη της προστασίας δεδομένων. 

Κατά την επίσκεψη μιας ιστοσελίδας μεταδίδονται δεδομένα από τη συσκευή του/της επισκέπτη/τριας της ιστοσελίδας προς τον διακομιστή, στον οποίο είναι αποθηκευμένη η ιστοσελίδα. Τα δεδομένα αυτά αφορούν σε γενικές πληροφορίες σχετικά με τον τύπο πρόσβασης και τη συσκευή, όπως ποιο πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείται, αν η πρόσβαση γίνεται από smartphone, tablet ή υπολογιστή και ορισμένες άλλες λεπτομέρειες. Επιπλέον, μεταδίδεται η παρούσα διεύθυνση διαδικτύου του/της επισκέπτη/τριας της ιστοσελίδας με τη μορφή της λεγόμενης «διεύθυνσης IP». 

Η διεύθυνση IP είναι συγκρίσιμη με μια ταχυδρομική διεύθυνση. Με τη βοήθεια της διεύθυνσης IP μπορούν να σταλούν δεδομένα από έναν διακομιστή στο άτομο που έχει πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα. Επομένως είναι τεχνικά απαραίτητη για την πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα. Η διεύθυνση IP είναι μοναδική κατά τη στιγμή της χρήσης. Γι‘ αυτόν το λόγο αποφάνθηκε το 2017 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ότι η διεύθυνση IP ενός/μιας χρήστη/τριας είναι δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και, ως εκ τούτου, εμπίπτει στις διατάξεις του ΓΚΠΔ.


Γιατί συμβαίνει αυτό; 

Θεωρητικά, είναι δυνατή η ταυτοποίηση του ατόμου που χρησιμοποιεί μια σύνδεση στο διαδίκτυο με βάση τη διεύθυνση IP. Παρόλο που αυτό επιτυγχάνεται μόνο με μετά από μεγάλη προσπάθεια στο πλαίσιο ποινικών ερευνών, εξακολουθεί να είναι εφικτό και αυτό μετράει.

Δεδομένου ότι η διεύθυνση IP αποτελεί προσωπικό δεδομένο, συνεπάγεται ότι τα προσωπικά δεδομένα υποβάλλονται ήδη σε επεξεργασία με το που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα. Σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ πρέπει να ενημερώνετε σχετικά τα υποκείμενα των δεδομένων. Για το λόγο αυτό, κάθε ιστοσελίδα στην Ευρώπη χρειάζεται δηλώσεις περί απορρήτου. 



Δήλωση περί απορρήτου σε ιστοσελίδες 

Στη δήλωση περί απορρήτου ο διαχειριστής της ιστοσελίδας πρέπει να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συλλέγονται για ποιο σκοπό, ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα και για πόσο χρονικό διάστημα αποθηκεύονται. Οι πληροφορίες αυτές είναι επαρκείς για μια κανονική ιστοσελίδα χωρίς πρόσθετες λειτουργίες. 



Παραγωγή προστασίας δεδομένων

Υπάρχουν διάφορα διαδικτυακά εργαλεία για τη δημιουργία δηλώσεων περί απορρήτου. Αυτά μπορούν να σας υποστηρίξουν στη δημιουργία δηλώσεων περί απορρήτου, αλλά δεν αντικαθιστούν νομικές συμβουλές και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. 

Εάν προσφέρετε πληρωμένο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να ζητήσετε επειγόντως νομικές συμβουλές και συμβουλές για την προστασία των δεδομένων. 

Επιλογή ορισμένων παραγωγής προστασίας δεδομένων: