Zum Hauptinhalt
Textseite

Εκδηλώσεις

Abschlussbedingungen

Μόλις τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο σε μια εκδήλωση, πρέπει να ενημερώσετε τους/τις συμμετέχοντες/ουσες για τη συγκεκριμένη επεξεργασία και, υπό ορισμένες συνθήκες, να λάβετε τη συγκατάθεσή τους.

Καταρχάς δημιουργήστε μια γενική δήλωση περί απορρήτου που να εξηγεί τον σκοπό για τον οποίο γίνονται οι λήψεις φωτογραφιών και βίντεο και τον τρόπο επεξεργασίας τους. Σε μια εκδήλωση έχετε δύο διαφορετικές επιλογές για την εφαρμογή της νόμιμης επεξεργασίας:


1) Χρήση λήψης φωτογραφιών/βίντεο με συγκατάθεση

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις λήψεις φωτογραφιών και βίντεο για διαφημιστικούς σκοπούς, θα πρέπει να λάβετε τη γραπτή συγκατάθεση των συμμετεχόντων/ουσών. Αυτό θα τεκμηριώνει ότι η συγκατάθεση έχει δοθεί για αυτόν τον σκοπό. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι κατάλληλη και για εκδηλώσεις των οποίων τις λήψεις θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε στην ιστοσελίδα σας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε έντυπο υλικό. 


2) Δήλωση σχετικά με τις λήψεις φωτογραφιών και βίντεο στην εκδήλωση

Όσο μεγαλύτερη είναι η εκδήλωση, τόσο πιο δύσκολο είναι να λάβετε γραπτή συγκατάθεση από κάθε άτομο ξεχωριστά. Παρόλα αυτά είναι δυνατό να πραγματοποιήσετε λήψη φωτογραφιών και βίντεο και να τις δημοσιεύσετε. Θα πρέπει να το δηλώσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα και να τοποθετήσετε ευανάγνωστες και εύκολα κατανοητές δηλώσεις στην εκδήλωση. Εφόσον η συμμετοχή τους δεν είναι υποχρεωτική, τα άτομα μπορούν να επιλέξουν μόνα τους αν θα παρευρεθούν στην εκδήλωση και αν θα δεχθούν τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο ή θα απέχουν από την εκδήλωση. 

Ανεξάρτητα από αυτό, τα άτομα που είναι υπεύθυνα για τη λήψη των φωτογραφιών και βίντεο, θα πρέπει να αποφεύγουν εικόνες πλήρους κάδρου ή προσώπων μεμονωμένων επισκεπτ(ρι)ών. Όσο περισσότερα άτομα φαίνονται στις φωτογραφίες και βίντεο και πιθανότερα ως δευτερεύοντα στοιχεία, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα παραπόνων.



Πρότυπα