Zum Hauptinhalt
Textseite

Έλεγχος: Υποχρέωση ενημέρωσης

Abschlussbedingungen

Έχω ενημερώσει το υποκείμενο των δεδομένων για την επεξεργασία; 


Ως υποκείμενο των δεδομένων έχω το δικαίωμα να ενημερώνομαι για την επεξεργασία των δεδομένων μου. Ως εκτελούντες την επεξεργασία πρέπει, επομένως, να διασφαλίζουμε ότι τα υποκείμενα των δεδομένων ενημερώνονται για την επεξεργασία των δεδομένων τους. 

Αυτή η υποχρέωση ενημέρωσης εκπληρώνεται συνήθως με τη μορφή δηλώσεων περί απορρήτου, τις οποίες μπορούμε να βρούμε σε ιστότοπους, σε σελίδες εγγραφής σε ενημερωτικά δελτία, αποτελούν μέρος συμβάσεων ή μας παρέχονται ως ξεχωριστό έγγραφο. Οι δηλώσεις περί απορρήτου αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ποιος επεξεργάζεται τα δεδομένα μας, για ποιο σκοπό και τι συμβαίνει με τα δεδομένα. .

Η υποχρέωση ενημέρωσης μπορεί να εκπληρωθεί και προφορικά, αλλά σε περίπτωση διαφωνίας είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι τα υποκείμενα των δεδομένων ενημερώθηκαν πράγματι για την επεξεργασία των δεδομένων. 

Μεταξύ των εταίρων του έργου, αυτό αντιμετωπίζεται συνήθως ρεαλιστικά, χωρίς γραπτή ενημέρωση, έναντι εξωτερικών ανεξάρτητων μελών, κυρίως ιδιώτες και συμμετέχοντες/ουσες, για τους οποίους/ες θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιούνται γραπτές δηλώσεις περί απορρήτου.

Πηγή: Coffee Bean στο Pixabay