Zum Hauptinhalt
Textseite

Αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Abschlussbedingungen

Η επικοινωνία σε ένα έργο γίνεται επί το πλείστον μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι συμμετέχοντες/ουσες στο έργο χρησιμοποιούν συνήθως τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του οργανισμού τους για το σκοπό αυτό. Ως εκ τούτου, οι οργανισμοί είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίζουν την ασφάλεια της κίνησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υπάρχουν, βέβαια, και σημεία που μπορεί να εφαρμόσει κάθε άτομο για να διασφαλίσει ότι η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συμμορφώνεται με τις διατάξεις του ΓΚΠΔ. 


Βασικές ιδέες σχετικά με τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου


Ένα κανονικό, μη κρυπτογραφημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν χαρακτηρίζεται ως ασφαλές. Επομένως, συνιστάται να μην αποστέλλετε ευαίσθητες πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να τις στέλνετε τουλάχιστον σε κρυπτογραφημένη μορφή ή μέσω συνημμένων αρχείων που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης.

Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι κάθε αρχείο που στέλνετε ως συνημμένο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο γίνεται αντίγραφο του αρχικού αρχείου στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και σε αυτό του παραλήπτη/τριας. Ως εκ τούτου, έχει καθιερωθεί η πρακτική αποθήκευσης των αρχείων σε έναν διαδικτυακό αποθηκευτικό χώρο και η αποστολή μόνο του συνδέσμου προς τον αποθηκευτικό χώρο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.



Πηγή: Muhammad Ribkhan στο Pixabay