Zum Hauptinhalt
Textseite

Διαχείριση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Abschlussbedingungen

Πρέπει να διαχειριζόμαστε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των επαφών μας με ευσυνειδησία. Αυτό περιλαμβάνει τη μη διαβίβαση των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άλλων ατόμων χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους. 

Αυτό ισχύει κυρίως για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται σε μια μεγαλύτερη λίστα παραληπτ(ρι)ών. Αν γράψουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τα άτομα της ομάδας του έργου μας, τα οποία γνωρίζονται ήδη μεταξύ τους, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να γραφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ορατοί όλοι οι παραλήπτες/τριες. Αν πρόκειται για αποστολή μηνύματος με πολλούς παραλήπτες/τριες που μπορεί να μην γνωρίζονται μεταξύ τους, καλό θα ήταν να αποφεύγεται.




Χρήση κρυφής κοινοποίησης


Όλα τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαθέτουν ένα πεδίο εισαγωγής για τους/τις παραλήπτ(ρι)ες που ονομάζεται «τυφλό αντίγραφο» (συντομογραφία «BCC»). Όλοι/ες οι παραλήπτ(ρι)ες που εισάγετε σε αυτό το πεδίο δεν είναι ορατοί στους/στις υπόλοιπους/ες. Αντίθετα, όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πεδίο «Προς» και στο πεδίο «Αντιγραφή» (CC) είναι ορατές σε όλους/ες τους/τις παραλήπτ(ρι)ες.

Έτσι, αν στέλνετε ένα μήνυμα σε μια μεγάλη λίστα παραληπτ(ρι)ών, βάλτε τον εαυτό σας στο πεδίο «Προς» και όλους τους άλλους παραλήπτ(ρι)ες στο πεδίο BCC. Έτσι διασφαλίζεται ότι οι παραλήπτ(ρι)ες δεν μπορούν να δουν ο ένας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του άλλου. 

Σημείωση: Το πεδίο BCC δεν εμφανίζεται συχνά από προεπιλογή στα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ρίξτε μια ματιά στη βοήθεια του προγράμματος.

Screenshot of the header of an e-mail-window, showing the various input fields for receipients: To, CC, BCC

Στιγμιότυπο προγράμματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  Thunderbird