Zum Hauptinhalt
Textseite

Χρήση υπηρεσιών μηνυμάτων Messengers

Abschlussbedingungen

Υπάρχουν διάφοροι λεγόμενοι αγγελιαφόροι για τη γρήγορη και απλή ανταλλαγή μηνυμάτων. Το WhatsApp είναι ίσως η πιο γνωστή υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων σε αυτόν τον τομέα. 

Η χρήση μιας υπηρεσίας Messenger είναι απλή και σαφής. Η επικοινωνία είναι πιο άμεση και ταχύτερη από ό,τι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έχει καθιερωθεί σε ιδιωτικά και επαγγελματικά περιβάλλοντα για ανταλλαγές μηνυμάτων μεταξύ ατόμων ή ομάδων.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη από την άποψη της προστασίας των δεδομένων...



Βασικές σκέψεις σχετικά με τη χρήση υπηρεσίας Messenger


Μια υπηρεσία Messenger χρησιμοποιείται για επικοινωνία. Ένα από τα σημαντικά ερωτήματα είναι ποια δεδομένα μοιράζονται μέσω της υπηρεσίας. Εάν οι συμμετέχοντες/ουσες στο έργο χρησιμοποιούν τους ιδιωτικούς λογαριασμούς τους για να επικοινωνούν σε μια διακρατική συνάντηση, αυτό είναι σίγουρα λιγότερο κρίσιμο από ό,τι εάν μια εταιρεία εισάγει μια υπηρεσία messenger και την χρησιμοποιεί για να μοιράζεται δεδομένα σχετικά με μεμονωμένους υπαλλήλους, απουσίες και ασθένειες. 

Εκτός από το περιεχόμενο, ρόλο παίζει και η ασφάλεια υπολογιστικών συστημάτων. Ανεξάρτητα από την επιλογή της υπηρεσίας messenger, ο πάροχος μεταδίδει τα μηνύματα μεταξύ των συμμετεχόντων μέσω διαδικτύου και, εάν είναι απαραίτητο, τα αποθηκεύει τουλάχιστον στους διακομιστές του παρόχου. Αυτό δίνει τη δυνατότητα επιθέσεων στα μεταδιδόμενα δεδομένα. Το ίδιο ισχύει και κατά τη χρήση υπηρεσιών μηνυμάτων όπως και κατά την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Πραγματικά ευαίσθητες πληροφορίες δεν πρέπει να αποστέλλονται απευθείας μέσω μιας υπηρεσίας messenger. 


Πηγή: Manuel Schäfer στο Pixabay